Бібліотека працює з 9 до 18 години, вихідний день - субота. Наша адреса: м.Ужгород пл.Б.Хмельницьк

четвер, 30 січня 2020 р.

Всеволод Нестайко - письменник, що дарує нам дитинство!

"Усміхатися треба частіше - тоді помолодшаєш" - такий рецепт класика сучасної української дитячої літератури Всеволода Нестайка, 90-річчя якого відзначають 30 січня цього року. 
 Перу письменника належать понад 30 книг, а твори перекладено 20 мовами. На мапі найпопулярніших дитячих книжок Європи книга, яка представляє Україну, - це "Тореадори з Васюківки" Всеволода Нестайка. Його вважають основоположником українського дитячого детективу. Письменник казав, що був би щасливим, коли б хоч одна дитина, прочитавши його книжки, перестала відчувати страх і самотність. Його твори допомагають читачам "накопичувати радість". 
 Всеволод Нестайко створив "країну сонячного добра". У такій країні побували учні 2-А класу СШ №5 (вихователь Людмила Німець), склавши біографічний пазл "Всеволод Нестайко - письменник, що дарує нам дитинство!" у нашій бібліотеці. Діти довідались про життєвий шлях письменника, ознайомились з книжками Всеволода Нестайка, познайомились з героями його творів, переглянувши буктрейлер. На завершення учням вручили пам`ятки зі списком книг Всеволода Нестайка, рекомендованих для цікавого читання бібліотекою "Казка". Отримавши в бібліотеці книги письменника, школярі пішли додому читати їх!








Немає коментарів:

Дописати коментар