Бібліотека працює з 9 до 18 години, вихідний день - субота. Наша адреса: м.Ужгород пл.Б.Хмельницьк

четвер, 28 травня 2015 р.

Розважально-пізнавальне свято "Мирна країна-щаслива дитина"

   Літні канікули - це завжди довгоочікуваний час  для дітей. Проте  початок літа- це не лише канікули. 
   1 червня в усьому світі відзначають Міжнародний день захисту дітей. 
   У дітей прав не менше ніж у дорослих, проте обставин, пов'язаних з порушенням прав дитини існує безліч. Так, наприклад, за сумною статистикою, 10-ки млн. дітей страждають через брак медикаментів, помирають через відсутність медичної допомоги, 100 млн. дітей не отримують необхідної освіти через відсутність освітніх установ. Велика кількість дітей не мають рідного дому і голодують, а в багатьох,  країнах, що розвиваються, дітей використовують як безкоштовну робочу силу і навіть продають в рабство.
  Всі ці факти, безумовно, зобов'язані закликати дорослих на допомогу дітям, на вирішення їхніх проблем, на поліпшення життя дітей у всьому світі.
  Тож напередодні  цього дня в дитячій бібліотеці влаштували свято. Бібліотекарі розповіли дітям про міжнародну організацію ООН та про "Конвенцію про права дитини", яку було прийнято в 1989 році. 


  Людина - найцінніший скарб, кожна людина - особистість, і вона неповторна. Тож бібліотекар Світлана Маргіта запропонувала присутнім поглянути в чарівну скриньку, в якій захований скарб. Коли діти заглянули туди , то з подивом побачили, що найдорожчий скарб на Землі   - це вони, адже в середині було дзеркальце.


  З своїми правами  присутні познайомились за допомогою відомих казок.  Саме діти визначали, які права героїв було порушено.
  А далі почалось найцікавіше. Всі вийшли на вулицю , де відбувались різноманітні конкурси та розваги. На мотузці були прив"язані кульки, луснувши які , треба було почитати права дітей. Далі діти складали книги за алфавітом, заплітали коси, стрибали з монетками на нозі.  Всі учасники свята були нагороджені призами.


   Щиро вітаємо всіх дітей з Міжнародним днем захисту і бажаємо миру, адже лише в мирній країні будуть щасливі діти.

Немає коментарів:

Дописати коментар