Бібліотека працює з 9 до 18 години, вихідний день - субота. Наша адреса: м.Ужгород пл.Б.Хмельницьк

середу, 27 червня 2018 р.

Конституція моєї держави


  Літній період це не лише час відпочинку, а й можливість провести час у бібліотеці з користю. Сьогодні дітки мали нагоду ще раз згадати про Держане свято – День Конституції України.
  Слово «Конституція» походить від латинського слова «устрій, установа», тобто будь-яка Конституція визначає суспільний і державний лад, основні права та обов'язки громадян. Кожен, хто хоче, щоб у державі всі жили щасливо, повинні добре знати та дотримувати Конституцію своєї держави.  В Україні вона прийнята Верховною Радою 28 червня 1996 року.
  Також користувачі дізналися про державні  символи України.
  За легендою, давно-давно жила одна жінка. І було у неї три сини. Росли сини чесними, сміливими, дуже любили свою матусю, готові були віддати за неї життя. Підросли вони і вирішили піти в світ прославляти свою матусю. Ви­рушив у дорогу найстарший син. Мати на згадку про себе подарувала йому зо­лоту корону з трьома промінцями. Пішов син між люди. І за трипроменеву ко­рону, яка зігрівала людей і вела вперед, показувала шлях до кращого життя, дали першому синові ім’я Тризуб.
  Настала черга середнього сина. Йому мати в дорогу подарувала жовто-блакитний одяг. Своїми звитяжними справами прославляв він свою матір. Одержав середній син імення Прапор.
  А там, де був найменший син, завжди лунала дзвінкоголоса пісня. Адже мама своєму наймолодшому синові подарувала соловейків голос. І одержав мо­лодший син за свій голос і величний спів ім’я Гімн.
  І з того часу ідуть поруч три брати — Тризуб, Прапор, Гімн — прослав­ляють рідну неньку. І там, де вони проходять, лунає урочиста пісня.
























  




























Немає коментарів:

Дописати коментар