Бібліотека працює з 9 до 18 години, вихідний день - субота. Наша адреса: м.Ужгород пл.Б.Хмельницьк

середу, 9 листопада 2016 р.

День української писемності та мови

Свято рідної мови
«Мова – це душа народу, а народ без мови не народ»
    9 листопада в нашій країні відзначається День української писемності та мови. Центральна міська дитяча бібліотека «Казка» не залишилася осторонь, «Українська наша мова повсякчасно на вустах…» -музично - поетична вітальня з такою назвою запросила на свято мови читачів 4-А класу ЗОШ №3 м.Ужгорода (класовод Тамара Таратинова). Діти переглянули презентацію до Дня української писемності та мови, з якої довідалися про дату встановлення свята, відомості про Нестора-літописця, про те, які жорстокі століття пережила наша невмируща мова, послухали легенду про українську мову і цікаві факти про неї.
  На заході звучали народні, колискові і сучасні українські пісні про нашу Батьківщину і її солов'їну, барвінкову мову.
  Діти брали активну участь у святі: підготували висловлення відомих людей про українську мову, прислів'я і приказки, читали вірші про нашу світанкову мову.
  А на завершення присутнім була запропонована цікава мовна вікторина і конкурс «Розмалюй вишиванку», які підготувала бібліотекар Людмила Носова.




Лунає українська народна пісня «Ой є в лісі калина». Ми слухаєм і танцюєм.



«Мова-це одяг душі». А наші дітки майструють вишиванки власноруч.



 Для користувачів  розгорнута 
ілюстративно-книжкова експозиція 
«Моя мова калинова».
Скористалися можливістю дізнатися більше про рідну мову і учні 2 і 3 класів ЗОШ №3 та запросили бібліотечних працівників на завершення Тижня рідної мови, що проходив в цій школі.



Немає коментарів:

Дописати коментар