Бібліотека працює з 9 до 18 години, вихідний день - субота. Наша адреса: м.Ужгород пл.Б.Хмельницьк

пʼятницю, 11 березня 2016 р.

Зустріч з Іваном Хлантою

   В міській дитячій бібліотеці чергова зустріч. Цього разу це зустріч Івана Хланти, члена Національної спілки журналістів України, заслуженого діяча мистецтв України, лауреата премії імені Зореслава за бібліографічний покажчик " Літературне Закарпатття у ХХ столітті", відомого в краї та поза його межами фольклористом, - з учнями 6-7 класів СШ № 5, учасниками літературного гуртка  (керівник  Ольга Милятинська). 


      Діти багато довідалися про життєвий і творчий шлях нашого земляка, переглянули відеопрезентацію, ознайомилися з книгами, які були представлені на книжковій виставці "Володар мудрості народної".




      Готуючись до зустрічі багато користувачів вже встигли прочитати чимало книжок, тож задавали питання, які стосувались його  творчості .
     Дуже цікаво  Іван Васильович розповідав як він почав збирати фольклор, в яких селах нашого краю він записував пісні та казки, розповів про найвідоміших казкарів.
     Іван Васильович записав більше пяти тисяч пісень, 18 збірників казок.




    Нещодавно вийшла з друку книжка  " Карпатський діамант",   де вже надруковано його поезію, саме цю книгу автор подарував бібліотеці.





 


Немає коментарів:

Дописати коментар