Бібліотека працює з 9 до 18 години, вихідний день - субота. Наша адреса: м.Ужгород пл.Б.Хмельницьк

четвер, 29 січня 2015 р.

День пам"яті героїв Крут

    А що для нас сьогодні 29 січня? Ще один будній день? Непримітна дата? Чи, можливо, щось більше?
    На фоні нинішніх подій 29 січня  -День пам"яті героїв Крут - звучить зовсім по новому. 
   97 років тому на залізничній станції Крути за 130 км від Києва 300 українських студентів почали нерівний бій за щойно створену Українську Народну Республіку. У ті зимові дні саме ці молоді люди стали на захист своєї Батьківщини.
   5 січня 1918 на зборах студентів молодших курсів Київського університету св.Володимира і Українського народного університету було ухвалено про створення студентського куреня Січових Стрільців. Єдиним, хто наважився вступити в бій, стали студенти гімназій, юнкерської школи, Університету Володимира, Українського Університету, а також студенти Політехнічного інституту.
   На жаль студентам не вдалося стримати натиск більшовиків... Бій було програно ... В атмосфері непевності та паніки стрільцям "забули" наказати про відступ. Важається, що в бою загинуло від 27 до 140 захисників столиці. Лише 12 грудня відбулося перепоховання воїнів на Аскольдовій могилі в Києві.
   Щоб вшанувати пам"ять загиблих героїв Крут в Ужгородській міській бібліотеці для дітей відбулася година пам"яті "От де , люди, наша слава, слава України".

   Бібліотекарі розповіли дітям про ті трагічні дні та пов"язали їх з нинішніми подіями , які відбуваються в Україні. Адже саме зараз в нашій країні відбувається неоголошена війна , яка щодня забирає молодих людей, що стали на захист своєї Батьківщини.


  В кінці всіх загиблих  героїв Крут,  героїв Небесної сотні і воїнів , які загинули в зоні АТО, вшанували хвилиною мовчання.

Немає коментарів:

Дописати коментар