Бібліотека працює з 9 до 18 години, вихідний день - субота. Наша адреса: м.Ужгород пл.Б.Хмельницьк

середу, 15 травня 2013 р.

День сім"ї

  В Україні з 13 по 19 травня 2013 року проводиться Всеукраїнський тиждень планування сім"ї та збереження репродуктивного здоров"я, приурочений до найбільш зворушливих для кожної людини свят - Дня матері та Дня сім"ї.
  Для того , щоб молодь була більш поінформованою та могла зробити свідомий вибір щодо планування сім"ї Благодійний фонд "Центр громадських ініціатив" спільно з Закарпатською обласною науковою бібліотекою ім.Ф.Потушняка, та з районними бібліотеками здійснює проект "Майбутнє варто планувати", що фінансується у рамках програми "здоров"я жінок України". Метою цього проекту є підвищення поінформованості жінок та пар репродуктивного віку щодо прийняття рішення стосовно планування сім"ї та репродуктивного здоров"я, використання сучасних та ефективних методів контрацепції як альтернативи не планованій вагітності та абортам шляхом проведення широкомасштабної інформаційної кампанії на території Закарпатської області.
  З 1 квітня 2013 року Ужгородська централізована бібліотечна система теж почала реалізацію проекту "Майбутнє варто планувати".

   В рамках цього проекту біля Ужгородської центральної дитячої бібліотеки  було проведено вуличне свято присвячене Міжнародному дню сім"ї. Адже сім"я - це основний елемент суспільства. Вона була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. Саме завдяки сім"ї міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу.

  На святі був присутній голова правління благодійного фонду "Центр громадських ініціатив" Андрій Вишняк, який підкреслив важливість ціє благородної справи, адже здоров"я треба берегти змолоду, а особливо здоров"я жінок -  майбутніх мам.


  Перед присутніми виступили учасники  ромського зразкового танцювального ансамблю міського центру дозвілля "Романе кгелібе" (керівник Віктор Бабука), які виконали свої національні танці. 


  Привітати своїх мам танцем прийшли і учні СШ №5 3-х, 4-х класів (вихователь кедюлич М.В.).

  Користувачі бібліотеки зачитали вірші присвячені найдорожчим у світі мамам.

  Учасники творчої групи "Весела палітра", який працює при бібліотеці,  до Дня матері пиготували теж  подарунки - це шарфики , виконані у стилі "батік". І на цьому святі вони мали можливість їх подарувати.




  Присутні діти з своїми мамами мали можливість брати участь у конкурсах.







 Всі маленькі учасники отримали призи, а дорослі отримали літературу в якій  є інформація про збереження та  підтримання жіночого здоров"я , що і було  основною метою заходу.

  Музичними паузами супроводжував свято Ужгородський бард Тіберій Мигович, який виконав свої власні пісні. 

   
  

Немає коментарів:

Дописати коментар