Бібліотека працює з 9 до 18 години, вихідний день - субота. Наша адреса: м.Ужгород пл.Б.Хмельницьк

середа, 25 вересня 2024 р.

«Бібліотека-це Всесвіт, яка змінить твій світ!»

 «Бібліотека-це Всесвіт, яка змінить твій світ!» . Саме в цьому переконалися учні 1-Б класу Ужгородського ліцею №5(вчитель Тетяна Ледней) . Адже з книги можна дізнатися про минуле, сучасне та навіть майбутнє існування людства на планеті. Людина – творіння природи, її унікальна і розумна частина. Природа й людина взаємопов’язані і впливають одна на одну. Тому, граючись, діти пізнавали основні правила поводження в природі. А допомагав школярикам бібліотечний динозаврик та казкова ворона.




















вівторок, 24 вересня 2024 р.

"Твоя стійкість"

До нас завітала пані Людмила психолог, спеціаліст центру «Життєстійкості» ГО «Неємія», щоб поспілкуватися з школярами 2 кл. ГПД Ужгородського ліцею №9 (вчитель Симулик Л. І.) про тривоги, страхи, які зненацька можуть виникати у діток. Цікаві вправи допомогли присутнім боротися з негативними емоціями. А ще, учні, під час майстер-класу розфарбували казкову скриньку, де можна сховати багато чого і навіть свій поганий настрій. Така справа припала всім до душі.











четвер, 19 вересня 2024 р.

"Світлана Вертола"

 https://www.facebook.com/patronus1997 Сьогодні в нашій книгозбірні був надзвичайно емоційний день. До бібліотеки завітала дитяча та підліткова письменниця, авторка проєкту “Твоя поетична листівка”, блогерка і підприємниця- Світлана Вертола. Юна письменниця презентувала учням 4-А та 4-Б кл. Ужгородського ліцею №3 свої літературні доробки. Школярі із захопленням переглянули буктрейлер до книги «Юна і війна». Книга майже біографічна, адже події, описані в творі, розгортаються в рідному для авторки Іловайську року 2014. Зачарувала присутніх серія книг, що написана в співавторстві з іншими українськими сучасними авторами- «Чароцвіт» і «Чаросвіт». Особливий захват викликали книги пані Світлани в жанрі жахливчики- «Очі з чорного дзеркала», «Демони бажань» . Дітвора засипала письменницю запитаннями:-А чому? А коли? А скільки часу? і т. д. , побажавши, на завершення, миру та творчого натхнення.




















"Український рідний край першокласників зустрічай"

 Школа і бібліотека - друзі-партнери на шляху навчання підростаючого покоління. Тож сьогодні, в День знань, з патріотичним колажем "Український рідний край першокласників зустрічай" до НВК "Гармонія" завітали бібліотекарі нашої книгозбірні з найкращими побажаннями першокласникам. Спочатку була весела гра "Будьмо знайомі" та цікава презентація "Школи Світу". Розумна Сова провела руханку з учнями та оголошувала, як велика віщунка, передбачення для дітей. Потім першокласники допомагали Віслючкові розібратися в необхідних для школяра речах. Також провели "Відкритий мікрофон", де діти розмірковували, що для них Україна. Весело грали в гру "Мій прапорець", співали, подорожували онлайн Україною та, насамкінець всі отримали емблеми Першокласника. Головна слава країни - Люди, які своїми здобутками звеличують Україну. А найважливіші люди сьогодення- це наші військові, які боронять нашу землю від окупантів. Тому "Перемагає той, хто пам'ятає!