Бібліотека працює з 9 до 18 години, вихідний день - субота. Наша адреса: м.Ужгород пл.Б.Хмельницьк

понеділок, 19 листопада 2018 р.

Планета толерантності

До Міжнародного дня толерантності.

16 листопада світ відзначає Міжнародний день толерантності. Малечі суть цього слова майже незнайома. І, на перший погляд, звучить воно абсолютно незрозуміло. Тому бібліотечні працівники Міської бібліотеки для дітей намагались пояснити дітворі важливість толерантних вчинків для існування і розвитку людського суспільства. Нині толерантність розуміється перш за все як повага і визнання рівності, відмова від домінування та насилля, визнання права інших на свої думки та погляди. Толерантність має на меті прийняття інших такими, якими вони є. І це питання , на сьогоднішній день,надто актуальне.
Як правильно себе вести між однолітками, не ділячи світ на чорне і біле, на «своїх» і «чужих»; як цінувати дружбу; самокритично оцінювати свої вчинки, а не прагнуть у всіх бідах звинувачувати інших - про все це учні 2-А та 1-А  СШ №5 довідались, відвідавши пізнавальні години «Щоб не марно в світі жити, вчіться діти всі дружити». Присутні переглянули відео-презентацію «Толерантний світ-гармонійний світ», книжкову виставку «Від щирого серця даруймо добро» та прийняли участь в майстер-класі «Посмішка приносить радість», з виготовлення саморобок - «Смайлик-толерант».

А  старшокласникам, учням 9-В та 9-Г Лінгвістичної гімназії ім.Т.Шевченка (класні керівники Андрея Хома, Ганна Ващинець та бібліотекар Марія Бокоч), було запропоновано прийняти участь в командній грі «Планета толерантності». Учасники ігрового тимбілдингу освоїли рецепт толерантної поведінки в сучасному суспільстві, знаходили цікаве рішення під час психологічних експериментів («Корзина яблук» , «Моє бачення вірне»), позмагалися в «Сорочці примирення» та створили «Дерево толерантності».
Бібліотекарі сподіваються , що такі години пробудять у дитячих душах почуття щирості і доброти.















Немає коментарів:

Дописати коментар