Бібліотека працює з 9 до 18 години, вихідний день - субота. Наша адреса: м.Ужгород пл.Б.Хмельницьк

пʼятницю, 16 жовтня 2015 р.

Славетні українці

   В історії нашої держави залишили свій слід тисячі видатних особистостей, які жили в різні епохи й уславилися в різних сферах діяльності. Серед них - державні діячі та полководці, церковні ієрархи та підприємці, науковці та інженери, архітектори та художники, письменники та спортсмени, композитори та музиканти. 
  Історичний досвід підказує, що ми маємо навчатися у минулого і вміти діяти в сьогоденні заради майбутнього.
    Саме з цією метою в бібліотеці проведено патріотичну годину "Славетні українці". На цьому заході учні  4-Б класу СШ № 5 (класний керівник Тетяна Ледней) мали можливість заглибитись у минуле та познайомитися з видатними особистостями , такими як Володимир Великий, Ярослав Мудрий, Богдан Хмельницький та Іван Мазепа. Діти виявили свої знання при ознайомленні з відомими письменниками Т.Шевченком, Л.Українкою, І.Франком. Вони розповідали їх біографії та зачитували вірші. А коли бібліотекарі розповідали про В.Івасюка та всім відому пісню "Червона рута" діти навіть підспівували. 







   Серед славетних українців виявились і відомі дітям А.Шевченко, брати Клички та Руслана.

   Всім відомі постаті можуть надихнути сьогоднішнє покоління на подвиги заради майбутнього нашої України - це і було головною метою свята.

Немає коментарів:

Дописати коментар