Бібліотека працює з 9 до 18 години, вихідний день - субота. Наша адреса: м.Ужгород пл.Б.Хмельницьк

середа, 26 червня 2024 р.

«Ти Українець, право знати маєш…»

 Сьогодні ми боремось за рідну землю, мову, майбутнє, за право самостійно визначати власну долю і жити за українськими законами, як це прописано в Конституції України. Відповідальний громадянин своєї країни формується з дитинства. Знати про рідну землю, державні свята, їх історію, символи – обов’язок всіх. Тому сьогодні до бібліотеки на правову абетку «Ти Українець, право знати маєш…» присвячену Дню Конституції України, завітали учні 5-х класів школи «ТеоБент». Хоча тепер для них час відпочинку, але діти активно вивчали правову абетку. Дізналися цікаві факти про Конституції світу, завершували прислів’я, відгадували предмети з «таємного ранця», грали в «Юридичний семафор», розмірковували, які права героїв порушені були у відомих книжках. Пізнавальні та цікаві канікули у нашій бібліотеці.




















"Наша Планета - це майбутнє наших дітей"

 Довкілля – невід’ємна частина нашого життя. А сприятливе, чисте, безпечне довкілля – запорука довголіття й існування. Наслідки діяльності людей часто дуже шкідливі для нашої планети. Вирубка лісів, експлуатація морів і ґрунтів, забруднення повітря і води - усі ці фактори підштовхують наш світ до екологічної катастрофи. Особливо гостро ми відчули й відчуваємо це зараз, під час повномасштабного вторгнення. Коли ворогом руйнуються не тільки міста, а й цілі екосистеми; коли вбивають не тільки людей, а й все живе. Кожен з нас хоче, аби наші діти мали все найкраще. Тому, заради ж їх майбутнього, потрібно привчати дітей до екозвичок змалечку. Ось чому сьогодні у нашій бібліотеці проходив екологічний день «Зроби крок на зустріч довкіллю» з вихованцями таборів що діють при Ужгородському ліцею 3 та школи "ТеаБенту".Діти довідалися багато цікавого про нашу планету, про її минуле та майбутнє, про важливість бережного ставлення до природи. В цьому їм на допомогу прийшли цікаві вікторини, ігри, конкурси та перегляди. Змістовна презентація «Бережіть природу» нагадала дітям про взаємозв’язки в природі, про вклад відомих людей до збереження довкілля, про екоцид в Україні та про те, що вони можуть самі зробити для подолання цієї глобальної проблеми. Мультики ще більше привернули увагу дітей, показуючи наскільки важливі всі елементи екосистеми, і, що порушуючи один, ми прийдемо до незворотніх процесів. "Мудра квітка" задавала загадки, діти вчилися сортувати сміття та «добувати» екологічну їжу тощо. Наша Планета - це майбутнє наших дітей.
















вівторок, 25 червня 2024 р.

Які є незвичні професії та найнебезпечніші?

 Які є незвичні професії та найнебезпечніші? Які є професії майбутнього та ким я хочу бути? Ці питання ставили сьогодні маленькі відвідувачі нашої бібліотеки, учні 1-х класів "Йордан", "Кана" школи ТеоБенд (вихователі Рущак Емілія та Гієва Яна, Легеза Юлія). Багато цікавої і потрібної інформації про світ професій довідалися вони сьогодні. Зацікавила діток і професія бібліотекаря, адже бібліотекар – це вчитель і психолог, артист і філософ, програміст і письменник, музикант і вихователь тощо. Учні гралися, змагалися, брали участь у конкурсах та руханках, дивились повчальні мультики. А пройшовши залами бібліотеки, дружньо пообіцяли стати читачами, адже книга – перший крок до отримання професії свої мрії.













 

понеділок, 24 червня 2024 р.

«Всі професії важливі»

 «Всі професії важливі" Сьогодні бібліотечні працівники запросили вихованців літнього табору , що діє при Ужгородському ліцеї №6 ім. В. Гренджі-Донського, до цікавої розмови про світ професій- «Ще не вмію, а вже мрію». В ігровій формі діти познайомились з давніми та новітніми професіями, довідались про незвичні та професії майбутнього, навчились правильно підбирати для себе спеціальність, яка в майбутньому принесе їм успіх. Присутні мали змогу стати експертами у галузі кулінарії та "приготувати" деякі страви. Не оминули бібліотечні працівник і свою професію і розповіли, як книги допомагають у здобутті необхідних знань.