Бібліотека працює з 9 до 18 години, вихідний день - субота. Наша адреса: м.Ужгород пл.Б.Хмельницьк

вівторок, 29 листопада 2016 р.

Свічка пам'яті

"Минуле стукає в наші серця"

Щороку громадяни України в День пам'яті жертв Голодомору запалюють свічки. Пам'ятні заходи відбулися і в нашій бібліотеці. Користувачі, що долучилися до цього заходу, дізналися, що результатом Голодомору стали не лише мільйони вбитих та опустілі домівки, а й спустошені душі тих, хто пережив ці страшні роки. Адже голод-це зброя проти української нації, яка мала на меті перетворити народ на істот, позбавлених гідності. Та комусь вдалося вистояти і стати не тільки видатними людьми, а й живими свідками терору. Це: автор Акта проголошення незалежності України у 1991-му Левко Лукяненко, оперна співачко Євгенія Мірошниченко, художниця Катерина Білокур, письменники Василь Барка та Олесь Гончар ті інші. 

  Бібліотекар Антоніна Грицовляк закликала дітей користуватися друкованими свідченнями та оголосила хвилину мовчання за загиблими.


четвер, 24 листопада 2016 р.

"Казка" вабить дітвору

 Казка-це світ чарівний та незвичний,
Казка-це диво, сповнене краси.
Поринуть в казку, це ж так бо цікаво,
Це справді радість свято для душі. 
Бібліотека -це простір, де зустрічаються старі й нові друзі, де можна спілкуватись необмежений час, де можна розважатись, зробити уроки, грати в шахи, ліпити з пластиліну, малювати, складати LEGO, слухати чарівні історії - і, взагалі, ідеальне місце для дозвілля .
 Бібліотека пропонує своїм читачам великий спектр релаксаційних послуг:

  • перегляд діафільмів у кімнаті казок;

  • грати у настільні ігри;

  • літературні посиденьки;

  • прийняти участь у "битві" сильніших читачів.
Дерево читаючих Книголюбчиків

   Працівники молодшого відділу готують для своїх користувачів інформаційно-пізнавальні закладочки. Сьогодні  учні 3-Б та 3-В кл. ЗОШ №5(вчитель Іванів Н.В.) довідались про "Громадянина світу- Альфреда Нобеля". Бібліотекар Світлана Маргіта розповіла присутнім про цікаві факти із  життя видатного діяча та про його "Нобелівську премію".


 Майбутні конструктори.


Першокласникам НВК "Ужгородсько Економічного Ліцею"  так сподобалось в бібліотеці, що всі дружньо пообіцяли стати активними користувачами.


понеділок, 21 листопада 2016 р.

Година пам'яті

 "Україна хай пам'ятає, а світ знає"
Сьогодні Україна відзначає День Гідності і Свободи. Шлях до Свободи пролягає через терни. Та в листопаді 2013 року ніхто навіть уявити собі не міг, що за прагнення жити в європейській, вільній, правовій країні прийдеться заплатити таку високу ціну. Про події тих днів бібліотекар  Антоніна Грицовляк підготувала для відвідувачів книгозбірні презентацію з переглядом документального фільму "Вавілон-13". Вражені подіями діти забажали більше дізнатися про героїв "Небесної сотні" з книг.




середу, 16 листопада 2016 р.

Толерантність-ключ до злагоди

16 листопада в Ужгородській міській бібліотеці для дітей "Казка" відбулася інформаційна година "Толерантність - мистецтво жити в злагоді". Користувачі мали змогу на долоньках терпимості висловити свої думки, з приводу того, як вони розуміють слово толерантність. Переглянули цікаві відео-ролики та презентацію, що підготувала бібліотекар Антоніна Грицовляк .


вівторок, 15 листопада 2016 р.

Читання за межами бібліотеки

 
Бібліотечні працівники запросили найактивніших користувачів, учнів 4-А та 4-Б класів СШ №5 прийняти участь у годині читання, за межами бібліотеки. Спільно з Закарпатською обласною державною телерадіокомпанією в рамках акції "Закарпаття читає дітям" провели зустріч з творчою людиною, письменницею- Галиною Малик. Авторка зазначила: "що дітям необхідно щодня хоча б 20 хвилин приділяти читанню, адже прочитані в дитинстві книги мають найпотужніший вплив на подальше життя". А ведуча Мар'яна Лошак привідкрила  таємницю цікавої книги Галини Вдовиченко "36 і 6 котів".





    Тетянка Ленарт розповіла віршик Галини Малик " Острів Троку-Фроку-Брик" за що і отримала  подарунок  від письменниці.


понеділок, 14 листопада 2016 р.

Зробимо своє місто чистим

Сьогодні працівники бібліотеки свій робочий тиждень розпочали з прибирання прилеглої території від опалого листя. Адже чистота-прикраса міста!


середу, 9 листопада 2016 р.

День української писемності та мови

Свято рідної мови
«Мова – це душа народу, а народ без мови не народ»
    9 листопада в нашій країні відзначається День української писемності та мови. Центральна міська дитяча бібліотека «Казка» не залишилася осторонь, «Українська наша мова повсякчасно на вустах…» -музично - поетична вітальня з такою назвою запросила на свято мови читачів 4-А класу ЗОШ №3 м.Ужгорода (класовод Тамара Таратинова). Діти переглянули презентацію до Дня української писемності та мови, з якої довідалися про дату встановлення свята, відомості про Нестора-літописця, про те, які жорстокі століття пережила наша невмируща мова, послухали легенду про українську мову і цікаві факти про неї.
  На заході звучали народні, колискові і сучасні українські пісні про нашу Батьківщину і її солов'їну, барвінкову мову.
  Діти брали активну участь у святі: підготували висловлення відомих людей про українську мову, прислів'я і приказки, читали вірші про нашу світанкову мову.
  А на завершення присутнім була запропонована цікава мовна вікторина і конкурс «Розмалюй вишиванку», які підготувала бібліотекар Людмила Носова.




Лунає українська народна пісня «Ой є в лісі калина». Ми слухаєм і танцюєм.



«Мова-це одяг душі». А наші дітки майструють вишиванки власноруч.



 Для користувачів  розгорнута 
ілюстративно-книжкова експозиція 
«Моя мова калинова».
Скористалися можливістю дізнатися більше про рідну мову і учні 2 і 3 класів ЗОШ №3 та запросили бібліотечних працівників на завершення Тижня рідної мови, що проходив в цій школі.