Бібліотека працює з 9 до 18 години, вихідний день - субота. Наша адреса: м.Ужгород пл.Б.Хмельницьк

вівторок, 22 березня 2016 р.

Патріотична година

   Щоб прививати любов до рідної землі, до своєї Батьківщині, в бібліотеці проведено патріотичну годину "Обереги нашого народу". На заході учні 2-В класу СШ № 5 (класний керівник Агнеса Ігнатов) показали свої знання державних символів України. Вони розповіли історію  виникнення прапора, герба та гімна.  









   Але крім державних є ще народні символи, які оберігають нас від лихого та супроводжують протягом всього життя, зокрема, вишитий рушник, калина, верба, писанка, батьківська хата, вишивана сорочка та інші. Свою розповідь про символи України діти доповнювали віршами та легендами.



   Присутні переглянули презентацію та відеоролик про обереги нашого народу.
   Щоб закріпити свої зання діти відгадували загадки.

пʼятницю, 11 березня 2016 р.

Зустріч з Іваном Хлантою

   В міській дитячій бібліотеці чергова зустріч. Цього разу це зустріч Івана Хланти, члена Національної спілки журналістів України, заслуженого діяча мистецтв України, лауреата премії імені Зореслава за бібліографічний покажчик " Літературне Закарпатття у ХХ столітті", відомого в краї та поза його межами фольклористом, - з учнями 6-7 класів СШ № 5, учасниками літературного гуртка  (керівник  Ольга Милятинська). 


      Діти багато довідалися про життєвий і творчий шлях нашого земляка, переглянули відеопрезентацію, ознайомилися з книгами, які були представлені на книжковій виставці "Володар мудрості народної".




      Готуючись до зустрічі багато користувачів вже встигли прочитати чимало книжок, тож задавали питання, які стосувались його  творчості .
     Дуже цікаво  Іван Васильович розповідав як він почав збирати фольклор, в яких селах нашого краю він записував пісні та казки, розповів про найвідоміших казкарів.
     Іван Васильович записав більше пяти тисяч пісень, 18 збірників казок.




    Нещодавно вийшла з друку книжка  " Карпатський діамант",   де вже надруковано його поезію, саме цю книгу автор подарував бібліотеці.





 


четвер, 10 березня 2016 р.

Шевченківські дні

   Щоб відзначити 202-у річницю від дня народження видатного українського поета Т.Шевченка, в дитячій бібліотеці пройшла літературна година "Ми ще невеликі - вісім років маємо, але про Шевченка вже багато знаємо". На святі були присутні учні 2-Б класу СШ № 5 (класний керівник Галина Шелемба). 

  
   Бібліотекар розповіла дітям про  важке життя  поета, познайомила з його творчістю. Діти брали активну участь у заході, вони постійно доповнювали розповідь бібліотекаря, чим показали свої відмінні знання біографії поета.



   Щоб познайомити дітей з творами письменників про Т.Шевченка,  бібліотекар почитала оповідання С.Васильченка "В бур"янах".

    Учні 2-го класу зачитали відомі вірші поета. 





   Насамкінець пристуні мали можливість переглянути мультфільм "Садок вишневий коло хати".




четвер, 3 березня 2016 р.

Відкриття персональної виставки Ліліани Сливки

   В міській дитячій бібліотеці знову відкриття персональної виставки. На цей раз, свої роботи представляла юна художниця, учениця 9 класу ЗОШ № 10, яка навчається малюванню в Ужгородській школі мистецтв. На відкритті виставки Ліліана гідно представила свої роботи, розповіла про себе та своє захоплення. На святі була присутня вчитель малювання Аліна Роман, яка розповіла про талант своєї учениці.






   Всі присутні мали можливість познайомитись з чудовими малюнками, картинами, виробами з кераміки, представленими на виставці.
 





 Переглянути роботи Ліліани Сливки запрошуємо всіх бажаючих за адресою:
м.Ужгород
пл.Б.Хмельницького, 3
Щодня крім суботи.


середу, 2 березня 2016 р.

Пригоди книги

   Щоб познайомити учнів 1-В класу СШ № 5 (вихователь ГПД Наталя Вашкович) з історією виникнення книги, було проведено бібліотечний урок "Пригоди книжки". На цьому уроці бібліотекарі розповіли дітям про перші наскельні малюнки, про глиняні таблички, папіруси, берестяні грамоти та інші види письма, що існували до появи сучасної книги.

  Також молодших школярів познайомили з правилами поводження з книгами.

   Діти,  в свою чергу, розповіли бібліотекарям чому потрібно берегти книги, адже це дозволить врятувати ліс на планеті.  



вівторок, 1 березня 2016 р.

Цілюща криниця Юлії Драгун

    В Ужгородській міській дитячій бібліотеці відбулася зустріч з дитячою письменницею краю - Юлією Драгун, яку проведено в рамках проекту "Все Закарпаття читає дітям".

   На цю зустріч завітали учні 1-2 х класів СШ № 5 із вихователькою ГПД Антоніною Бабич. Діти переглянули презентацію про творчий шлях письменниці. Було організовано книжкову виставку,  де діти ознайомились з книжками, які вийшли з друку видавництва " Карпати" протягом 2009 - 2015 років. Серед них: " Хто раніше всіх встає", " Горнятко доброти"," Зернятка мудрості", " Веселіться Верховинці" та інші, всього 11 книжок. Одна з них видана чеською мовою. За свою невтомну працю Юлія Юріївна неодноразово нагороджувалась грамотами дипломами, а нещодавно Президент України Петро Порошенко нагородив її медаллю 
"За працю і звитягу". 


   На цьому ця щира, привітна, невтомна Юлія Драгун  не зупиняється. Наразі вже готові до друку ще 2 книжки, з яких письменниця зачитала  деякі уривки та вірші.  З свого боку діти задавали свої запитання, на які отримали вичерпні відповіді.





   Щоб краще ознайомитися з творчістю письменниці, більшість дітей захотіли взяти з бібліотеки книжки.
  В рамках проекту "Все Закарпаття читає дітям" будуть і надалі проводитись зустрічі з відомими людьми краю.