Бібліотека працює з 9 до 18 години, вихідний день - субота. Наша адреса: м.Ужгород пл.Б.Хмельницьк

середу, 27 листопада 2013 р.

100-річчя від дня народження П.Воронька

1 грудня виповнюється 100 років від дня народження відомого українського поета П.Воронька. З приводу цього свята в бібліотеці відбувся літературний ранок "На своїй землі хорошій" участь у якому брали учні 3-Б класу СШ №5 (вихователь Джумеля М.Ф.).Багато віршів поета давно відомі з дитинства багатьом дітям. Учні зачитали "Їжачок-хитрячок", "Липка", "Кіт не знав". Під час свята діти виконали пісню "Засмутилось кошеня" на слова П.Воронька. Бібліотекар Людмила Носова розповіла цікаві факти з біографії поета та ознайомила дітей з книжковою виставкою, на якій представлені твори П.Воронька.





пʼятницю, 22 листопада 2013 р.

Голодомор

22 листопада проведено годину скорботи "Людської пам"яті мости".  З учнями 6-7 класів проведено бесіду про важкі роки штучного голодомору 1932-1933. Щоб вшанувати пам"ять загиблих , було запалено свічку скорботи та оголошено хвилину мовчання. 
Діти переглянули відеоролик в якому розповідалось про ті роки та подивились фото з жертвами тогочасного режиму.


понеділок, 11 листопада 2013 р.

День української писемності та мови

   Днями в Україні відзначали День української писемності та мови. Дитяча бібліотека теж не залишилась осторонь. З учнями 2-х класів проведена година цікавих повідомлень "Історія виникнення писемності". Діти дізнались про перші мовні знаки, про написи на глиняних дошках, папіруси та  друковані книги.


Після подорожі в минуле діти зачитали вірші про українську мову та розповіли приказки і прислів"я.



четвер, 7 листопада 2013 р.

Обмін досвідом


 Бібліотека приймала бібліотечних працівників з 12 областей України та Автономної Республіки Крим. Колеги мали змогу ознайомитися з книгозбірнею, перейняти досвід роботи дитячої бібліотеки та поділитися своїми досягненнями. Для них була проведена екскурсія по бібліотеці. Гості переглянули презентацію "Казкове королівство", яка в повному обсязі розкрила роботу бібліотеки.